Zorg goed voor mij

Het zit zo: hoe je je kledingstukken wast, droogt en strijkt, maakt het verschil. Verzorg je kleding op de juiste manier en je weet zeker dat je er nog jaren plezier van zult hebben.

Het wasetiket ontcijferen

Kijk altijd op het wasetiket van je kleding voor specifieke wasinstructies. Verschillende stoffen en ontwerpen kunnen een unieke verzorging nodig hebben. Klik hier voor onze gids voor verantwoorde materialen.

Wassen

 • Koud wassen: Was je kleding indien mogelijk in koud water om het energieverbruik te verminderen en de kleurlevendigheid te behouden. Het temperatuuradvies is de maximale temperatuur, je kunt altijd een lagere temperatuur kiezen.
 • Gebruik micro-plastic zakjes: Wist je dat bij het wassen van synthetisch textiel microplastics afbreken en in het milieu terechtkomen. Gebruik een filterzak, zoals de GUPPYFRIEND Waszak, die niet alleen je kleding beschermt, maar ook de stroom microplasticvezels in je afvoer opvangt. Weet je niet waar je er een kunt vinden? We hebben er een voor je, klik hier!
 • Gebruik de fijne was: Gebruik een zacht of delicaat programma op je wasmachine om onnodige slijtage te voorkomen.

Wasmiddel

 • Gebruik milieuvriendelijk wasmiddel: Gebruik een mild, milieuvriendelijk wasmiddel om het milieu en je kleding zo min mogelijk te belasten.
 • Vermijd overmatig gebruik: Gebruik de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel om chemische resten op je kleding te verminderen en geld te besparen.
 • Minder wassen: Probeer, in plaats van het hele kledingstuk te wassen, vlekken of vervuilde plekken te reinigen met een zachte vlekkenverwijderaar. Dit kan de levensduur van je kleding verlengen en water besparen.


Drogen 

 • Drogen aan de lijn: Droog je kleding indien mogelijk aan de lucht aan een lijn of droogrek om het energieverbruik te verminderen en krimp en kleurvervaging te voorkomen.
 • Drogen in de droogtrommel met zorg: Als je een droger gebruikt, gebruik dan een lage warmtestand en haal de kledingstukken er snel uit om te voorkomen dat ze te lang drogen.


Strijken en Stomen

Sommige kledingstukken kunnen zonder strijken als ze goed worden opgehangen. Als je toch moet strijken of je kleding extra moet stomen, doe dit dan op een lagere temperatuur om het energieverbruik te verminderen en schade aan de stof te voorkomen.

​​Bewaren

 • Bewaar je Fabienne Chapot kleding op een koele, droge plek uit de buurt van direct zonlicht om vervaging en beschadiging te voorkomen.
 • Gebruik houten of gevoerde hangers om de vorm van je kleding te behouden en vermijd kleerhangers die kunnen uitrekken.


Vernieuwen en repareren
In plaats van beschadigde of gescheurde kleding weg te gooien, kun je overwegen deze te repareren of naar een kleermaker te brengen. Dit verlengt de levensduur van je kleding en vermindert afval.

Verantwoord stomen
Als je kleding naar de stomerij moet, kies dan een stomerij die milieuvriendelijke methoden en chemicaliën gebruikt.

Tweedehands en recycling
Geef je tweedehands kledingstukken een nieuw leven en deel het plezier dat je hebt gehad door ze te verkopen op ons tweedehands platform RELOVE.

Products
Its no secret that we make products. They’re not just any products — they’re colourful, detailed, high-quality and beautiful pieces full of craftsmanship. But they’re still products, and they hugely define our environmental impact.
to reduce our footprint, we focus on the selection of more responsible materials.

Responsible materials

Across our collections we’re increasing the use of more responsible materials like certified organic, recycled or lower-impact fabrics. In 2022, we sourced 24% of our materials from more responsible solutions, and by the end of 2023, we’ve set the target for this number to reach 40%. Our ultimate goal is to use 100% more responsible materials by 2026.

 • Click here to read more about the responsible wash guide of the materials we use.
 • Read more about our Fibre Index and what materials are categorized as “more responsible.” 


Future reading

Read more about our materials